. .

.

A LinguaDent a fogászat nyelvét beszéli

Gyorsan megtalálható: Fogászati fordítóiroda az interneten

Bad Homburg, 2006 február

Aki az interneten felkeresi a www.linguadent.com új címét, a következő mondat fogadja: "We Speak Dental", mely azonnal elárulja a honlap látogatójának a legfontosabb információt a ´LinguaDent-Richard Giles Dental Translations` speciális fordítóirodáról. A fordításokat ugyanis fogorvosok és fogtechnikusok végzik, akik tökéletes jártassággal rendelkeznek a fogászat területén és a hozzá kapcsolódó terminológiában. Mindemellett kizárólag saját anyanyelvükön fordítanak. Ez a két sajátosság együtt garantálja a fordítások pontosságát és szakmai színvonalát. A szolgáltalás jelenleg 10 nyelven érhető el: németül, angolul, spanyolul, franciául, olaszul, portugálul, oroszul, törökül, magyarul és kínai nyelven. Az internetes elérhetőség új, kialakítása kifejezetten a felhasználónak kedvez - kisebb fordítások közvetlenül az interneten keresztül is megrendelhetők.

A keresőprogramokon keresztül szintén könnyen megtalálható a LinguaDent. Amint megjelenik a képernyőn a www.linguadent.com nyitólapja, a következő címszavak, mint például "Magunkról", "Fordítások", vagy "Megbízások", adnak különböző nyelveken felvilágosítást minden érdeklődőnek.

A ´LinguaDent-Richard Giles Dental Translations` fordítószolgálat azért más, mint a többi, mert a fordítók szakmabeliek, tehát fogorvosi diplomával vagy fogtechnikai végzettséggel rendelkeznek. Ez biztosítja a szakmai tartalom pontosságát és szakkifejezések helyességét az adott nyelven. Az alábbihoz hasonló helytelen mondatoktól nem kell tartania a megrendelőnek: "Az első gépünk november 14-én száll fel, tehát még három hét tartalékunk is van" - idézet a Népszabadságban megjelent közleményből (1).

A LinguaDent megbízásából készült fordítások folyékony stílusban íródnak és mindenkor az adott ország nyelvének íráskultúráját tükrözik. A szövegekről nem érezhető a fordítás "szaga". Ugyanakkor szakmai jártasságot sugároznak, melynek köszönhető, hogy a fordítások tartalmát - például különböző termékek, eljárások és alkalmazások bemutatásait, valamint tudományos eredmények leírásait stb. - a külföldi olvasók is komolyan veszik. Ezáltal a szakmailag kompetens és színvonalas fordítások jelentős mértékben befolyásolják a megrendelő jó hírnevét.

A LinguaDent-fordítóiroda egyrészt fogászati anyagokat gyártó cégeknek, másrészt külföldi képviseleteknek, kereskedőknek, egyetemeknek, kutatóintézeteknek, könyv- és folyóirat-kiadóknak, valamint egyéb sajtómédiáknak, fogászati szervezeteknek, ugyanakkor referenseknek és szerzőknek kínálja szolgáltatásait. A fordítások széles választékát használati útmutatók, reklámanyagok, katalógusok, szórólapok, termékinformációk valamint sajtóközlemények, szakmai hozzászólások, hírlevelek, interneten megjelelnő szövegek, szerződések, klinikai kutatások és felhasználói tájékoztatók alkotják. Az iroda ugyanakkor lektori feladatokat, javításokat is végez az adott nyelveken.

Richard Giles, a fordítóiroda vezetője szintén illetékes a szakmában, már 1986 óta fogászati szakfordítóként dolgozik. Az ő nevéhez fűződik többek között egy német-angol/angol-német szakszótár elkészítése, melyet a www.Dental-Dictionary.com címen az interneten keresztül megrendelhet minden érdeklődő.

Forrásmegjelölés: (1) Népszabadság: 2003. szeptember 24.

Elérhetőség:
LinguaDent – Richard Giles Dental Translations
Lohrbachstr. 8
D-61350 Bad Homburg
Németország
Tel.: +49 (0) 61 72 - 78 99 053
Fax: +49 (0) 6172 - 30 10 25


E-mail: info@linguadent.com
Internet: www.linguadent.com

Clik a letöltéshez.

Képaláírás:
A LinguaDent az egész világon a fogászatot szolgálja:
A szakszövegek fordítását fogorvosok és fogtechnikusok végzik saját anyanyelvükön - német, angol, spanyol, francia, olasz, portugál, orosz, kínai török és magyar nyelven.

További információ:
LinguaDent - Richard Giles Dental Translations
Lohrbachstr. 8
D-61350 Bad Homburg
Németország
Tel.: ++49 (0) 6172 78 99 053
Fax: ++49 (0) 6172 30 10 25
E-mail: info@linguadent.com
Internet www.linguadent.com

Szerkesztőség elérhetősége:
Concise
PR-Beratung
Dr. Gisela Peters
Lohrbachstr. 8
D-61350 Bad Homburg
Németország
Tel.: ++49 (0) 6172 30 10 24
Fax: ++49 (0) 6172 30 10 25
E-mail: peters.gisela@t-online.de


 
   

.